De behandeling

De behandeling van ongeremde primaire reflexen

Je ligt volledig gekleed en ontspannen op de behandeltafel. Met behulp van spiertesten, test ik of ongeremde primaire reflexen aanwezig zijn. Indien deze aanwezig zijn oefen ik op verschillende punten van je lichaam, meestal op de gewrichten, een zachte druk uit. De primaire reflexen worden op deze manier afgeremd waardoor ik het lichaam aanzet tot herstel.  Tijdens de therapie kan ik af en toe aan je vragen of je een beweging wilt maken of goed op je ademhaling wilt letten. Gemiddeld zijn er 2- 4 behandelingen nodig om het gehele bewegingstraject onder controle te brengen. Bijkomend voordeel is dat de behandelingen eenvoudig, pijnloos, medicijnvrij en als zeer ontspannen worden ervaren. Het resultaat is dat klachten verminderen en/of voorgoed verdwijnen.

Tijdsduur

Een behandeling met intake:  1,5 uur.

De vervolgbehandelingen:  1 uur.

Frequentie

Gemiddeld zijn er 2-4 behandelingen nodig om het gehele bewegingstraject weer onder controle te krijgen.  De frequentie waarin de behandelingen zich opvolgen verschilt per individu.  Na het onder controle brengen kunnen er nog een aantal stress releases nodig zijn.  

Effect

Vaak wordt direct na de behandeling een lichamelijke verandering ervaren. Dit is een eerste reactie en verdwijnt vaak na enkele minuten. Toch is het verstandig om goed naar je lichaam te luisteren na de behandeling. Houdt het wat langer aan dan enkele minuten, wacht dan even met bijvoorbeeld deelnemen aan het verkeer. Op de langere termijn laten de behandelingen vaak een positieve ontwikkeling zien op lichamelijk, mentaal, sociaal en/of emotioneel gebied. Dikwijls verbeteren motoriek, aandacht en concentratie opzienbarend. Bovendien krijgt men meer zelfvertrouwen. Doordat ook de stofwisseling van het lichaam verbetert, krijg je meer energie. De effecten beginnen vaak verrassend snel.  Het kan zijn dat veranderingen zich geleidelijker aandienen. Weken of maanden later kunnen nog verbeteringen merkbaar worden die wat meer tijd nodig hebben.