De behandeling

De behandeling van ongeremde primaire reflexen (en meer)

Sinds het afronden van de opleiding tot allround natuurgeneeskundig therapeut, wordt de primaire reflex integratie met de methoden vanuit de natuurgeneeskunde geïntegreerd. Mede hierdoor vindt er een complete behandeling plaats op het gebied van lichaamsgerichte psychosociale therapie. Dit houdt in dat naast de reflex integratie je het advies kan krijgen thuis nog wat oefeningen te doen en soms worden er wat ondersteunende middelen geadviseerd om het herstel meer kracht bij te zetten. Denk hierbij aan: SanoConcept,  Bloesemremedies, Schusslercelzouten,

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Je ligt volledig gekleed op de behandeltafel. Met behulp van verschillende test methoden, zoals de spiertest en de polsdiagnostiek test ik of er ongeremde primaire reflexen aanwezig zijn en of er naast de ongeremde primaire reflexen nog andere disbalans aanwezig is. Indien er ongeremde primaire reflexen aanwezig zijn, begint de behandeling altijd eerst met deze reflexen weer te integreren. De primaire reflexen zijn immer je fundering. Wanneer je op overleven staat zal dit iedere andere behandeling in de weg staan.

Deze behandeling gaat als volgt: Ik oefen ik op verschillende punten van je lichaam een zachte druk uit. Meestal is dit op het hoofd of bij gewrichtspunten. Door het overdragen van de juiste bewegingsinformatie worden de primaire reflexen afgeremd. Het lichaam wordt hierdoor aangezet tot herstel.  Tijdens de reflex integratie kan ik af en toe aan je vragen of je een beweging wilt maken of goed op je ademhaling wilt letten. Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig om het gehele bewegingstraject onder controle te brengen. Bijkomend voordeel is dat de behandelingen eenvoudig en pijnloos zijn en veelal als zeer ontspannen wordt ervaren. Het resultaat is dat klachten verminderen en/of voorgoed verdwijnen.

Tijdsduur

Intake met diagnostiek:  1 uur.

Tijdens het intake gesprek is er ruimte om te bespreken waar je momenteel tegenaan loopt, wat je hulpvraag is en welk doel je wilt behalen. Ook zal je tijdens deze eerste afspraak even op de behandeltafel komen te liggen waarbij ik inventariseer welke primaire reflexen er ongeremd aanwezig zijn en test ik tevens uit of er nog meer uit balans is. Na afloop bespreken we een plan van aanpak.

De vervolgbehandelingen:  1 uur en is gericht op behandelen 

Frequentie

Gemiddeld zijn er 3-5 behandelingen nodig om het gehele bewegingstraject weer onder controle te krijgen.  De frequentie waarin de behandelingen zich opvolgen verschilt per individu.  Na het onder controle brengen kunnen er nog een aantal stress releases nodig zijn of verdere begeleiding in het doorbreken van oude patronen en compensaties. Wanneer de primaire reflexen naar de achtergrond zijn sta je niet meer op overleven! En wordt alles wat je daarna oppakt voor je verdere herstel vele male makkelijker en misschien zelfs wel leuker. 

Effect

Vaak wordt direct na de behandeling een lichamelijke verandering ervaren. Dit is een eerste reactie en verdwijnt vaak na enkele minuten. Toch is het verstandig om goed naar je lichaam te luisteren na de behandeling. Houdt het wat langer aan dan enkele minuten, wacht dan even met bijvoorbeeld deelnemen aan het verkeer. Op de langere termijn laten de behandelingen vaak een positieve ontwikkeling zien op lichamelijk, mentaal, sociaal en/of emotioneel gebied. Dikwijls verbeteren motoriek, aandacht en concentratie opzienbarend. Bovendien krijgt men meer zelfvertrouwen. Het overleven gaat naar de achtergrond waardoor er inzicht/ bewustwording ontstaan in eigen handelen. Doordat ook de stofwisseling van het lichaam verbetert, krijg je meer energie. De effecten beginnen vaak verrassend snel.  Het kan zijn dat veranderingen zich geleidelijker aandienen. Weken of maanden later kunnen nog verbeteringen merkbaar worden die wat meer tijd nodig hebben.