INPP werkwijze

Om erachter te komen of neuro-motorische onrijpheid een rol speelt bij de moeilijkheden die uw kind ervaart, gaan we als volgt te werk;

  1. Nadat u telefonisch of via de mail contact met mij hebt gezocht, krijgt u een uitnodiging voor een intake en de vraag om vooraf een vragenlijst in te vullen.
  2. Tijdens het intakegesprek zal de ingevulde vragenlijst worden doorgelopen en waar nodig om extra toelichting worden gevraagd. Wanneer blijkt dat uw kind mogelijk baat kan hebben bij de INPP methode, maken we een afspraak voor een diagnostische screening.
  3. De diagnostisch screening is een onderzoek van ongeveer 2 uur, waarbij de motorische coördinatie, evenwicht, balans, primitieve reflexen en lateraliteit worden getest.  Na het onderzoek spreken we een telefonisch contact af, om de bevindingen te bespreken.
  4. Wanneer het reflexprofiel van uw kind is vastgesteld, wordt er een individueel reflexstimulerings- en inhibitieprogramma afgestemd. Het programma bestaat uit een serie gestileerde, primitieve bewegingsoefeningen die een ouder kind of volwassene normaal gesproken niet maakt. Door het dagelijks ongeveer 5 -10 minuten herhalen van deze bewegingen krijgen de hersenen een tweede kans om de input van de ontwikkelingsfases uit het eerste levensjaar alsnog mee te maken.
  5. Om de 6 weken wordt de vooruitgang gecontroleerd door middel van een reflexherhalingsonderzoek en de bewegingsoefeningen worden zodanig aangepast op het verloop van het inhibitieproces.  Afhankelijk van de mate waarin primitieve reflexen nog actief zijn en posturale reflexen nog onderontwikkeld zijn, duurt het programma tussen de 12 tot 18 maanden.

Als het oefenprogramma goed is doorlopen, hebben primitieve reflexen doorgaans geen verstorende invloed meer op leren en gedrag. De posturale reflexen hebben zich nu volledig kunnen ontwikkelen, waardoor ze de basis vormen voor een verbeterd evenwicht, coördinatie en een goede samenwerking tussen links en rechts.
Een oefenprogramma op zich kan niet garant staan voor het oplossen van alle problemen, maar wanneer de reflexen worden geïntegreerd in het lichaam, zal de motoriek niet langer meer in de weg zitten, maar juist een middel worden om te leren en om zich goed in zijn vel te voelen.

“Naast dat een kind de schoolgerechtigde leeftijd heeft, is het nu ook daadwerkelijk rijp voor school.”

 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Mail: kasper@u4med.nl
Tel: 06-23405529