Over mij


Primaire reflextherapie Els PostmaMijn naam is Els Postma (1975) ik werk vanaf 1992 in de zorg. Door de jaren heen ben ik me blijven ontwikkelen. Na het voltooien van meerdere opleidingen heb ik uiteindelijk in 2012 mijn diploma Verpleegkundig Specialist-ggz (geestelijke gezondheidszorg) behaald. Vanaf 2014 bewandel ik, naast mijn verpleegkundig specialist zijn, ook het pad van de complementaire zorg. Waardoor ik in mijn praktijk integrale psychosociale zorg kan aanbieden. Ik ben opgeleid tot primaire reflex therapeut volgens de RPRM® Methode, ontwikkeld voor Margaret Mulder. Daarnaast ben ik opgeleid tot allround natuurgeneeskundig therapeut door Instituut E.E.N.® (Energetische Eclectische Natuurgeneeskunde).

Als verpleegkundig specialist-ggz ben ik in de positie gekomen om samen met jou, je behandeling of begeleiding vorm te geven. Ik ben gespecialiseerd in de werking en bijwerking van medicijnen even als het inzetten van verschillende behandeltechnieken waarvan onder andere cognitieve gedragstherapeutische interventies, EMDR en ReAttach® Methoden. Met mijn ervaringen en kwalificaties ben ik in staat om samen met jou te ontdekken wat nodig is om verder te komen in je leven. Ik ben zeer onderzoekend ingesteld en sta open voor nieuwe ideeën.

In 2014 ben ik in aanraking gekomen met de behandelmethoden primaire reflex integratie. Eén van mijn kinderen had leerproblemen op school. Naast de leerproblemen kon hij in enorme woedeaanvallen terecht komen waar hij zelf totaal geen controle over had. Een vriendin attendeerde mij op primaire reflex integratie. Na 6 behandelingen waren de woedeaanvallen verdwenen en zijn concentratievermogen verbeterd. Dit gaf een positief resultaat op zijn schoolprestaties. Bij veel mensen die ik in mijn werk tegen kom herken ik de symptomen die kenmerkend zijn voor ongeremde primaire reflexen. Wat ik vaak terug hoor is: “Ik heb het gevoel de controle niet te hebben”. “Ik kan geen rust vinden in mijn hoofd”. “Ik heb het gevoel geleefd te worden, in plaats van dat ik in het midden van mijn leven sta”.

Ondanks vele eerdere behandeltrajecten die je dan hebt doorlopen, in het reguliere en/of in het complementaire behandelaanbod, kan het toch zijn dat je niet verder komt in je herstel. Of keer op keer val je terug. In de loop van de tijd groeit je medische dossier maar de onverklaarbare klachten blijven. Tijdens een behandelgesprek met een cliënt die dit feilloos kon verwoorden viel voor mij het kwartje. Door ongeremde primaire reflexen kunnen er onderliggende verstorende processen aanwezig zijn die aan het blote oog niet opgemerkt worden. De primaire reflexen nemen de overhand en zetten je lichaam continu aan tot een vecht, vlucht of bevries reactie. Zonder dat jij dit zelf in de gaten hebt. De basis waar rust vanuit zou moeten gaan is keihard aan het werk, ook wel aan het overleven. Met behulp van primaire reflex integratie komt de basis weer op orde waardoor verder herstel weer mogelijk wordt.

Naast primaire reflex integratie bied ik ook meerdere/ andere lichaamsgerichte psychosociale hulpverlening, ReAttach®, EMDR en behandelingen volgens de E.E.N.®/ natuurgeneeskundige methoden.

Met als doel: Na het rechtzetten van je fundering (de reflex integratie) samen verder te kijken naar de oude gewoontes en patronen die vanaf nu doorbroken kunnen worden.

De methoden en technieken kunnen zowel los als ondersteunend aan elkaar ingezet worden.